Gå til sidens hovedinnhold

Forlenget fengsling for folkemordsiktet

Sandnes (NTB): Jæren tingrett har forlenget varetektsfengslingen i fire uker for en folkemordsiktet mann fra Rwanda. Kripos hadde bedt om tolv nye uker i fengsel for 40-åringen.

Mannen, som er bosatt i Sandnes, er ilagt brev- og besøkskontroll, skriver Stavanger Aftenblad. 40-åringen har sittet i varetekt siden mai.

- Etter en omfattende gjennomgang av politiets bevismateriale er det grunnlag for å mene at mistankegrunnlaget mot siktede er svekket, sier den folkemordsiktedes forsvarer, advokat Brynjar Meling. Hans klient nekter straffskyld og begjærte seg løslatt.

Kripos mener mannen deltok på møter der det ble oppfordret til eller planlagt drap og at han medvirket til massedrap av tutsier i den blodige borgerkrigen i Rwanda. Etter en omfattende gjennomgang av politiets bevismateriale er det grunnlag for å mene at mistankegrunnlaget mot siktede er svekket, sier den folkemordsiktedes forsvarer, advokat Brynjar Meling.

- Hans rolle i massakrene har bidratt til tusenvis av drap. Saken er veldig, veldig alvorlig og spesiell etter norske forhold, sa politiadvokat Per Zimmer i Kripos etter pågripelsen i mai. En inngiftet onkel av 40-åringen er i Finland dømt til livstids fengsel for medvirkning til massedrapene. (©NTB)

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter