Gå til sidens hovedinnhold

Forlenget fengsling for mor siktet for barnedrap

Oslo (NTB-Peter Tálos): Oslo tingrett forlenget torsdag varetektsfengslingen for den 27-årige kvinnen som er siktet for å ha druknet sin egen datter i en bøtte i 2010.

Kvinnen har sittet varetektsfengslet siden hun ble pågrepet i oktober 2011. Hun er siktet for forsettlig drap på sin 15 måneder gamle datter 4. oktober 2010. Oslo tingrett forlenget torsdag varetekten med ytterligere åtte uker. I fengslingskjennelsen går det fram at politiets etterforskning på det nærmeste er ferdig og at saken vil bli oversendt statsadvokaten som vil avgjøre tiltalespørsmålet i løpet av kort tid. En rettssak er ventet før høsten.

Det var natt til 10. oktober 2010 at kvinnen i Oslo hadde en videosamtale med sin 34 år gamle ekskjæreste, som er bosatt i Storbritannia. Sammen diskuterte de hvordan de skulle disiplinere kvinnens datter, som var våken hjemme hos moren. Mens kjæresten fulgte med over videosamtalen, skal barnemoren ha holdt det lille barnet opp ned i en bøtte med vann til det sluttet å puste. Ambulanse ble tilkalt, men jenta døde dagen etter på Rikshospitalet.

Politiet reagerte på dødsfallet og startet etterforskning i det skjulte. Først etter ett år pågrep de moren.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen