RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forlenget varetekt for drapssiktede tsjetsjenere

Sandnes (NTB): Jæren tingrett har forlenget varetektsfengslingen for en 17 år gammel gutt og en 19 år gammel mann etter at en asylsøker i forrige måned ble drept ved Dale mottakssenter i Rogaland.

Fire russiske statsborgere fra Tsjetsjenia er siktet for forsettlig drap, eller medvirkning til drap. Tirsdag ble en av de fire, en 17 år gammel gutt, varetektsfengslet i to nye uker i delvis isolasjon. En 19 år gammel mann er varetektsfengslet i fire nye uker, i delvis isolasjon fram til 21. mars.

- 17-åringen nekter straffskyld, men har samtykket til forlenget fengsling mens drapsetterforskningen fortsetter, sier guttens forsvarer, advokat Tor Inge Borgersen, til Stavanger Aftenblad.

I forrige uke ble den tredje av de fire pågrepne, også han 17 år gammel, varetektsfengslet i to nye uker i delvis isolasjon. Fengslingsperioden for den fjerde av de siktede, en 21-åring, går ut senere denne uken.

I tillegg er en kvinne siktet for å ha avgitt falsk forklaring. En sjette tsjetsjener var etterlyst, men ble senere sjekket ut av saken.

Det var 15. februar at den kurdiske asylsøkeren Arman Palani (19) ble knivstukket under et masseslagsmål ved en fotballbane ved mottaket. Politiet tror slagsmålet utartet etter det som skulle være et forsoningsmøte mellom tsjetsjenske og kurdiske ungdommer. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere