Gå til sidens hovedinnhold

Forlenget varetekt for drapssiktet i Sarpsborg

Sarpsborg (NTB): En 24 år gammel mann som er siktet for å ha drept 30 år gamle kurderen Arshad Tofiq Mohammad Taher i en hage i Sarpsborg, er i Sarpsborg tingrett varetektsfengslet i åtte nye uker.

Tingretten mener det ikke er et uforholdsmessig inngrep å holde den drapssiktede mannen varetektsfengslet i åtte nye uker. Han blir derfor sittende i varetekt fram til 6. desember, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Tingretten begrunner også den forlengede fengslingen med at løslatelse ville ha vært egnet til å støte folks rettsfølelse og skape utrygghet. 24-åringens forsvarer, advokat Fanny Helle, argumenterte for at det ikke er grunnlag for videre fengsling. Det foreligger ikke lenger fare for bevisforspillelse, sa hun i retten.

24-åringen erkjente i sommer at han knivdrepte Taher. Drapet skjedde i en boligcontainer som sto i en hage utenfor et bolighus i Sarpsborg. Taher ble lørdag 8. juni funnet død under Trøsken bru. Den drapssiktede mannen har forklart at han drepte Taher i selvforsvar, for å unngå å bli knivstukket av kurderen.

I fengslingskjennelsen skriver tingretten at bevis i saken svekker forklaringen hans om nødverge. Retten viser til at Taher ble funnet med omfattende og dødelige skader, mens siktede var uten skader, med unntak av en forstuet hånd.

Retten viser også til at den siktedes handlinger etter drapet samsvarer dårlig med at han handlet i nødverge. Obduksjonsrapporten viser at Taher var påført skader som samsvarer med at han skal ha blitt forsøkt partert etter at han var død. (©NTB)

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus