*Nettavisen* Nyheter.

Forlenget varetekt for Tranby-siktet

Drammen (NTB): Den 52 år gamle kvinnen som er siktet for forsettlig drap på Per Gunnar Aasheim (57), ble i Drammen tingrett fredag varetektsfengslet i åtte uker med brev- og besøkskontroll.

Politiet ba om forlenget varetekt på grunn av faren for bevisforspillelse. De er redd for at hun vil reise fra landet dersom hun løslates, og ønsker å gjennomføre et rettslig avhør av henne i begynnelsen av oktober.

Aasheim ble funnet død i kvinnens utbrente bil på en parkeringsplass i utkanten av Tranby om morgenen onsdag 27. mars. Bilen ble oppdaget av en turgåer som varslet politiet.

Samme dag ble 52-åringen siktet for å ha drept ektemannen. Hun har hele tiden nektet for å ha hatt noe med drapet å gjøre.

Samtidig er kvinnens 45 år gamle hushjelp varetektsfengslet i to uker. Kvinnen, som er en slektning av 52-åringen, er siktet for falsk forklaring og etterfølgende bistand. Politiet mener hun har hjulpet til med å fjerne bevis i saken og rydde opp i etterkant.

- Det skal være et rettslig avhør av henne i oktober. Jeg regner med at hun blir løslatt etter det, sier hennes forsvarer, advokat Martin Smith til VG. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.