RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forlik til Frelsesarmeen

Sist oppdatert:
Striden i kjølvannet av fusjonen mellom oljeselskapet Northern Oil og det Axel. C. Eitzen kontrollerte NaturGass (USA) er nå forlikt med blant annet penger til Frelsesarmeens julegryte
Det er småaksjonærene i tidligere Northern Oil med Bjørn E. Brekke i spissen som nå har fått på plass et forlik med Norse Energy Corp ASA (Tidl. Northern Oil).

Brekke & co satte i våres frem et krav om granskning i forbindelse med fusjonen, hvor de mente Northern Oil-aksjonærne ble vannet ut. De startet i den forbindelse selskapet Norse Energy AS som en paraply for aksjonæropprøret.

Det tvang blant annet børsnoterte Norse Energy (NE) til å ta det fulle navnet Norse Energy Corp. ASA (NEC). Opprørne tapte imidlertid granskningsforsøket og ble i dømt saksomkostninger i tillegg.

I forliket ettergir Norse Energy ASA kravet på de juridiske kostnadene som ble tilkjent av Oslo Skifterett i november, og Norse Energy AS samt de aktuelle aksjonærene frafaller sine krav mot det børsnoterte selskapet.

Som en del av forliket kjøper NEC opp selskapet NE for 100.000 kroner, som omfatter blant annet 4.000 aksjer i NEC. I tillegg betaler NEC 30.000 kroner til Frelsesarmeen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere