Forlovelsesring til én million

Foto: LEIF R JANSSON (AP)

- Jeg sa ja, ja, ja, sier en lykkelig kronprinsesse Victoria.

25.02.09 10:51

(SIDE2): Den kongelige forlovelsen skaper stor ståhei i både inn- og utland. Tirsdag annonserte det svenske hoffet at kronprinsesse Victoria (31) endelig får sin Daniel Westling (35) til rette ektemann. Bryllupet skal stå i løpet av forsommeren 2010.

Viste ringene
Victoria viste stolt fram sin diamantring med hvitt gull under pressekonferansen tirsdag. Ringen antas å være verdt om lag en million kroner. Ringen skal, etter det eksperter antar, være nylaget og av høy kvalitet, og skal være kjøpt hos gullsmeden W.A. Bolin i den svenske hovedstaden, skriver Expressen.

- Det er en ring som betyr utrolig mye for meg. Noe mer enn det går ikke an å si, sa den svenske kronprinsessen på pressekonferansen tirsdag ettermiddag.

De nyforlovede og det svenske kongeparet holdt en fem minutter lang tale der de fortalte om nyheten.

Les mer her og se talen:Nå blir han prins Daniel

Flott frieri
Daniel fortalte blant annet hvordan han fridde på Drottningholm:

- Det var en vakker, solrik dag. Det var fantastisk stemning, jeg var selvsagt litt nervøs. Jeg håpet på et ja, men var ikke helt sikker.

Men kronprinsessen sa ja, opptil flere ganger, fortalte det nyforlovede paret.

- Jeg sa ja, ja, ja, sa Victoria og lo til pressen.

De to har vært et par i syv år, og mener at de har trengt tiden før forlovelsen.

- Vi har kjent at vi har trengt denne tiden, sa Victoria.

- Jeg har behøvd tid til å tilpasse meg, og lære hva det her går ut på. Det hadde nok ikke fungert om jeg hadde gått ned på kne og fridd etter et år, utfylte Daniel.

Side2 Match: Finn en prins eller prinsesse!

Alltid sofa?
De offisielle bildene av kongelige forlovelser har så godt som vært standard i årevis. Det lykkelige paret sittende enten i en sofa eller på en stol - han stående og hun sittende. Haakon og Mette-Marit satt i sofa, men Ari Behn og Märtha Louise satt i stol - med Ari på armlenet da de viste fram sine ringer og kunne fortelle om forlovelsen.

Se bilder av flere av de kongelige forlovelsene nederst på siden!

Store forberedelser
Det er mange ting som skal forberedes før et bryllup av et slikt kaliber skal holdes. Det er ikke siden 1976 at det sist har stått et storslått bryllup i broderlandet, den gang var det kong Carl Gustaf som fikk sin Silvia.

Sikkerhetsoppbud, TV-overføringer, kjoler, gjestelisten og ikke minst menyen skal planlegges til den store festen og derfor trenger man også god tid på seg til det. Og de får bedre tid enn kongelige før dem, den lange forlovelsen betyr kanskje en ny trend i kongehusene?

Les også:- Uvanlig med så lang forlovelse

1621

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.