RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Formuesskatt betyr lite for investeringsevne

Oslo (NTB): Formuesskatten har minimal betydning for bedriftenes evne til å finansiere investeringer, ifølge en fersk analyse fra Statistisk sentralbyrå og Handelshøyskolen.

Et av hovedargumentene for å fjerne formuesskatten har vært at den rammer bedriftenes investeringsevne. I skattedebatten har blant andre Høyre-leder Erna Solberg vært opptatt av at skatten på eiernes formue svekker bedriftenes evne til å finansiere investeringer.

Men analysen fra SSB og skatteforskningssenteret ved Norges Handelshøyskole tyder på at det er liten grunn til bekymring, skriver Dagens Næringsliv.

Bedriftene der eierne betaler formuesskatt, er nemlig i større grad enn andre bedrifter i stand til å finansiere investeringene på andre måter enn ved at eierne lar overskuddet bli i bedriftene.

- Selskaper der hovedeier betaler formuesskatt er mindre utsatt for begrensninger i kapitalmarkedet enn andre, sier Chris Edson, som har gjennomført forskningsarbeidet.

Analysen er basert på data fra drøyt 31.000 små, privateide selskaper og deres hovedeieres skatteposisjon. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere