*Nettavisen* Nyheter.

Fornærmedes forklaring avgjørende for retten

Lillehammer (NTB): Det er ikke nødvendig med tekniske beviser for at Rune Øygard hadde sex med 17-åringen. Jentas forklaring, Skype-loggene og vitneprov er avgjørende, ifølge dommeren.

- Det er ikke dokumentert noe som bestrider det fornærmede har forklart, og retten mener dette styrker hennes troverdighet, sa tingrettsdommer Torunn E. Kvisberg under domsavsigelsen mandag.

En rekke vitner forklarte seg for retten, åpenbart for å svekke inntrykket av jentas troverdighet. Under opplesingen mandag svarte Kvisberg med at hun så bort fra store deler av disse forklaringene, som delvis baserte seg på bygderykter og påstander som kan ha kommer fra Øygard eller kretsen rundt ham.

- Retten har ikke funnet vitneforklaringer eller andre beviser i saken som er egnet til å svekke fornærmedes troverdighet. Hun har vært konsistent i sine forklaringer om overgrepene gjennom avhør, rettslige forklaringer og samtaler med behandlere, utdypet Kvisberg.

Hennes gjennomgang var i det store en radbrekking av Rune Øygards rettslige forklaring Den er fullstendig uten troverdighet på sentrale områder, konkluderte Kvisberg.

- Retten finner at hans forklaring strider fullstendig med det som er dokumentert av kommunikasjon på Skype, sa hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.