*Nettavisen* Nyheter.

Fornebu Arena tar form i 2007

Brikkene faller på plass for Stabæks nye stadionprosjekt - Fornebu Arena. Nå er det avklart at det blir byggestart i 1 kvartal 2007, og flere strategiske avtaler er i havn.

Finansieringen av Fornebu Arena er nå sikret. Totalkostnaden for byggeprosjektet er ca 550 millioner kroner, hvorav ca 300 millioner er knyttet til arenaen, melder stabak.no.

Byggestart i mars

Kontorarealene og den arenarelaterte næringsvirksomheten i arenabygget vil bli solgt som en del av finansieringen av arenaen.

Fornebu Arena AS har i dag tegnet endelig avtale med NCC om gjennomføring av byggeprosjektet. Stabæk har tidligere lagt bestilling på kritiske komponenter, for ikke å tape tid. Prosjektet vil starte opp umiddelbart over nyttår, og selve byggeaktiviteten starter 1.mars.

Klar for spill i 2008

Målet er at det skal spilles Tippeligakamper på Fornebu Arena høsten 2008, men endelig fremdriftsplan vil ikke bli fastsatt før slutten av januar.

-Det er veldig godt å vite at vi endelig har alle detaljene på plass i prosjektet, og at vi nå kan fokusere all vår innsats på å få realisert arenaen sammen med NCC” sier Einar Schultz, daglig leder i Stabæk Holding AS.

Dermed kan Stabæk ta juleferie vel vitende om at alle formaliteter nå er i orden for det klubben mener blir Norges mest spennende flerbruksarena.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.