RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fornebu Arena

Sist oppdatert:
Norsk Toppfotball vil de neste ukene presentere klubbenes nye stadion-prosjekter. Først ut er Stabæk og Fornebu Arena.

Det er mange år siden Stabæk lanserte drømmen om Blue Dream Arena. Nå er planene konkretisert, og iferd med å bli lansert under navnet Fornebu Arena.

Flerbruksarena

Stabæks nye storstue på Fornebu skal være en flerbruksarena med fokus på konserter og events i tillegg til fotballkamper.

Stadionanlegget blir liggende sentralt i nye Fornebu bydel med 6 000 nye boenheter, og 15 000 arbeidsplasser innen IT og teknologi.

Banebrytende

Gjennom å være nyskapende, spektakulær, og ha et bevisst fokus på arkitektur, teknologiske løsninger og design ønsker Stabæk å etablere en unik arena for store opplevelser.

Fornebu Arena blir landets største overbygde flerbruksarena, tilrettelagt for fotball, andre store idrettsarrangementer, messer, konserter og andre arrangementer.

Store planer

Stadion vil bli et pilotbygg i forhold til design og funksjonalitet. Totalt planlegger klubben 50 dager årlig med store opplevelser i Fornebu Arena, og Stabæk budsjetterer med 400.000 besøkende årlig. Det innebærer 120 millioner kroner i årlig omsetning.

Oppstart i oktober

Prosjektet er gitt alle nødvendige godkjenninger for oppstart. Planlagt byggestart er oktober 2006 – ferdigstilling 2007/08.

Fornebu Arena vil få en kapasitet på 15 000 sitteplasser, og 22 000 plasser til konsertarrangementer. Det er planlagt kunstgress, omfattende VIP-, kurs- og konferanseavdelinger.

11 000 m2 næringsbygg skal romme klinikk, treningsstudio, restauranter, lekeland, butikker, kontorer og annen næringsvirksomhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere