RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fornybar Øyafestival

Sist oppdatert:

Store rockefestivaler trenger oftest diseselaggregater for å få nok strøm til lyd- og lysanlegget, men på Øyafestivalen er dette annerledes. Nye strømkabler forsyner festivalområdet med fornybar energi fra Hafslund.

Hafslund er Øyafestivalens generalsponsor, og Hafslunds viktigste bidrag til festivalen er fornybar energi. I sommer har det vært hektisk aktivitet i Middelalderparken for å få etablert kabelanlegget som skal forsyne blant annet sceneområdene med nok strøm. En ny nettstasjon har kommet på plass, og det er lagt kabler fram til flere uttakspunkter i parken.

Hafslund Netts prosjektleder Bjørnar Kristiansen er godt fornøyd med at de kom i mål tidsnok til riggingen av festivalen.

– Vi kunne ikke starte jobben før alle godkjennelser fra Oslo kommune forelå i begynnelsen av juli. Middelalderparken er et område hvor det i prinsippet ikke skal foregå annen graveaktivitet enn den arkeologene står for, så vi måtte gå svært forsiktig fram. Foruten den nye nettstasjonen har vi lagt fram kabler til fire kabelskap rundt om i parken. Kabelgrøftene er gjenfylt og asfaltert, og den gamle nettstasjonen er fjernet. Nå står strømforsyningen fiks ferdig også for andre brukere av Middelalderparken, forteller Bjørnar Kristiansen.

Øyafestivalen er kjent for å være en av Europas grønneste festivaler. Nå som dieselkraften er erstattet med miljøvennlig, fornybar energi fra Hafslund, styrker Øyafestivalen sin posisjon som ledende på miljøområdet.

Øyafestivalen arrangeres 10.-14. august.

Les mer om festivalen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere