RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fornøyd med at asyltiltak virker

Sist oppdatert:
Nedgangen i antall asylsøkere til Norge fortsetter. Regjeringen slår fast at tiltakene virker.

- De 1.275 asylsøkerne som kom til landet i januar er laveste nivået på sju måneder, etter at vi fikk tallet ned til rundt 1.450 asylsøkere i måneden i perioden oktober-desember i fjor, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn (Ap) i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til NTB.

Hun sier at toppen ble nådd med 1.700 asylsøkere i måneden før tiltak ble satt i verk.

- Vi er fornøyd med at tendensen er nedadgående og at den forsterkes. Vi forventer ytterligere nedgang i februar, sier Rieber-Mohn.

Særlig fra Irak er det en markert nedgang. Rieber-Mohn tror det kan ha sammenheng med Torshov-prosjektet, der asylsøknader som enten er klare avslags- eller innvilgelsessøknader hurtigbehandles.

- Prosjektet har vært så vellykket at vi utvider det med andre grupper der vi har grunn til å tro at søknaden med stor sannsynlighet vil ende med avslag. Det gjelder i denne omgang såkalt statsløse palestinere og iranere, sier Rieber-Mohn.

14.431 personer søkte asyl i Norge i fjor. Det var mer enn en dobling fra året før, da 6.528 personer søkte asyl.

Selv om tallet på asylsøkere gikk ned fra desember til januar, er januartallene i 2009 likevel 47 prosent høyere enn tallene for januar 2008, og 2008 ble et rekordår. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere