RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fornøyd med PSTs håndtering av Global Shield

NY JUSTISMINISTER: Grete Faremo tar over ansvaret for justisdepartementet.
NY JUSTISMINISTER: Grete Faremo tar over ansvaret for justisdepartementet. Foto: Inge Wallumrød (MEDIEHUSET NETTAVISEN)
Sist oppdatert:
Justisministeren mener PST har gitt tilfredsstillende svar.

- Jeg ønsker å bidra til at alle tilgjengelige fakta knyttet til PSTs håndtering av Global Shield kommer på bordet. PST har nå gitt tilfredsstillende svar på enkelte uavklarte spørsmål, sier justisminister Grete Faremo i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Massiv kritikk
PST-sjef Janne Kristiansen har den siste tiden opplevd massiv kritikk i forbindelse med at PST ignorerte en advarsel fra den internasjonale antiterror organisasjonen Global Shield. Advarslene gikk ut gått ut på at Anders Behring Breivik importerte bombematerialer til Norge fra et selskap i Polen.

PST har i totalt fire brev redegjort for overfor Justisdepartementet om sin håndtering av Global Shield-prosjektet. Det siste brevet havnet på Faremos kontor 6. desember.

- Jeg er glad for at PST nå grundig har redegjort for fakta knyttet til blant annet tjenestens undersøkelser og vurderinger i sakens anledning, selve saksgangen i PST og forholdet til Toll- og avgiftsdirektoratet, sier Faremo.

Liste fra valutaregisteret
PST har tidligere opplyst at det ved en forsendelse fra Toll- og avgiftsdirektoratet 3.12.2010 lå ved en liste fra valutaregisteret over 41 norske borgere som har hatt pengeoverføringer til et bankkontonummer i Polen, og at gjerningsmannen sto på denne listen. Det er nå avklart at det ikke foreligger noen formelle skranker som tilsier at PST ikke kunne ha registrert opplysninger fra denne listen innenfor den såkalte firemånedersregelen.

I tillegg konkluderer PST med at det før 22. juli 2011 ikke ble gjennomført søk i arbeidsregisteret på disse 41 personene.

- Det har vært nødvendig å få disse avklaringene på plass, særlig sett opp mot arbeidet i Stortingets særskilte 22. juli-komité. Nå vil jeg avvente 22. julikommisjonens arbeid og PSTs pågående internevaluering, sier Faremo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere