RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fornøyde med bayersk panteinitiativ

Sist oppdatert:
Panteallianse mellom tyske miljøverninteresser og de mellomstore private bryggeriene uttrykker i dag full støtte til det bayerske initiativet for et enklere pantesystem i Tyskland
Det kom frem på en pressekonferanse i München i dag i regi av Mehrweg-Allianz, som er en allianse mellom miljø- og bryggeriforeningene. Uttalelsene følger i kjølvannet av at miljøvernminister Jürgen Trittin i går ettermiddag beskrev utspillet fra bundeslandet Bayerns statsminister Erwin Huber som konstruktivt.

Lederen av foretningsdelen den tyske miljøvernforeningen Deutschen Umwelthilf, Juergen Resch mener at møtet i tyske overhuset, Bundesrats, møte 9. juli er siste mulighet til å terminere den fire år lange diskusjonen rundt pantesystemet, og til å finne for forbrukerne, et forståelig panteregelverk.

Leder av foreningen av mellomstore private bryggerier, Roland Demleitner mener at det nå ser ut til at et flertall i overhuset nå ser ut til ha annonsert en enighet.

Det forventes nå at lederne av både de CDU/CSU og SPD-kontrollerte delstatene vil finne et kompromiss den 9. juli.

Bayerns Huber satte frem sitt forslag til kompromiss torsdag morgen, som går ut på en enhetlig ordning med en pantetakst på 25 euro cent på emballasje for øl, rusbrus, mineralvann og brus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere