Gå til sidens hovedinnhold

Fornyelse gleder alle på Nordseter

For første gang på 25 år pusses det opp på Nordseterhjemmet. Til stor glede for både beboere og ansatte.

NORDSETER: 3.3 millioner skal brukes til utskifting av gulvbelegg, maling av vegger i korridorer, utskifting av takplater, rehabilitering av 15 bad i fellesarealene, dessuten utskifting av belysning og panelovner på beboerrommene.

Samarbeidsprosjekt

– Det er helt på sin plass å gjøre en skikkelig innvendig oppgradering av Nordseterhjemmet, sa Sofus Urke i Sykehjemsetaten da han tirsdag var på besøk sammen med Per Morten Johansen, adm. direktør i Omsorgsbygg.

Oppussingen er et samarbeid mellom de to etatene, og skjer i tråd med bystyrets vedtak om å bruke 100 millioner kroner til nødvendig indre vedlikehold ved byens sykehjem i perioden 2010-14.

Bedre livskvalitet

Nordseterhjemmet ble bygget i 1985 og har i dag to sykehjemsavdelinger, en skjermet enhet, en aldersavdeling og dagsenter.

– Vi er utrolig glade for at oppussingen nå er i gang. Den bidrar til å høyne livskvaliteten for våre beboere og trivselen for oss ansatte, sier avdelingssykepleier Mette Hveem.

Samtidig innrømmer hun at den daglige driften er en stor utfordringen i oppussingsperioden. Først til St. Hans skal alt være ferdig.

– Men vi har forberedt oss godt, de pårørende er informert og de ansattes innsats er upåklagelig. Alle hjelper alle, og ingen av beboerne må flytte ut av rommene sine, forteller hun.

– Dvs. de må oppholde seg i fellesarealene mellom klokken 8-17, og noen blir urolige av støy og arbeid. Derfor har vi leid inn en ekstra person som er tilstede for de beboerne som trenger det. Dette har fungert fint den første uken oppussingen har foregått, forsikrer Hveem.

Mye positivt

Hun lover at det skal bli en skikkelig markering, når rehabiliteringen er ferdig. Og legger til at alle med tilknytning til Nordseterhjemmet også gleder seg over at kantinen snart skal gjenåpnes.

Så selv om Nordseterhjemmet ikke nådde opp i kampen om å bli Lottehjem i høst, skjer det nå mye positivt innenfor «hjemmets fire vegger» på Nordseter.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem