*Nettavisen* Nyheter.

Forretningskongen

Hvert år får kongefamilien 100 millioner fra staten - Carl Gustaf vet å håndtere pengene.

11.01.06 15:18

(SIDE2): Pengene er et bidrag fra staten, som skal dekke representasjoner og private utgifter. Dette gjør at kongen sjelden rører sin egen formue, skriver Expressen.

15 millioner ekstra i fjor
Den private formue lar kongen vokse gjennom ulike investeringer. Bare i fjor lyktes han i å øke sin formue med 15 millioner svenske kroner - til totalt 220 millioner. Nå har den svenske tv-kanalen TV4 gransket kongens avanserte bolig-forretninger i programmet «Kalla fakta».

Økonomisk kupp
- Kongen er engasjert i forretninger, og holder seg informert om hva som skjer, sier hoffets Bengt Telland til Expressen.

Blant annet driver han et gods i Mälardalen - Stenhammar. På godset finnes det rundt 150 hus, og 20 av boligene leies ut. Han har også hester, og driver jordbruksvirksomhet. Godset er et økonomisk kupp for kongen, viser «Kalla faktas» granskning.

Høye leieinntekter
Den svenske kongen kjøper også hvert år skog for millionbeløp. I sentrale Stockholm eide kongen tidligere en festning, som hvert år hadde leieinntekter på to millioner kroner. Kongen solgte huset i fjor, og satt igjen med en gevinst på over 10 millioner svenske kroner.

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.