*Nettavisen* Nyheter.

Forretningsmann sier han ble bedt om å skyte Palme

Stockholm (NTB): En svensk forretningsmann og våpenekspert sier i et intervju at han ble bedt av en venn om å skyte Sveriges statsminister Olof Palme.

Vennen var på dette tidspunktet, da forespørselen kom, politimann i bydelen Norrmalm i Stockholm. Etter drapet på Palme i februar 1986, var det lenge en teori og et rykte at det fantes en gruppe svenske politifolk som skulle ha stått bak drapet.

- Jeg vet at det fantes en politikonspirasjon om å skyte Palme. Jeg sier ikke at jeg tror det. Jeg vet det. Jeg ble nemlig selv bedt om å utføre drapet, sier mannen i et intervju i Aftonbladet.se søndag.

Forespørselen skal ha kommet under en middag som mannen hadde med sin bekjente etter riksdagsvalget 15. september 1985, da Palme ble gjenvalgt som statsminister. I midten eller siste halvdel av september, sier mannen.

Etter at han avslo, har han aldri truffet sin bekjente igjen.

Intervjuet er ikke egentlig gitt til Aftonbladet, men til forfatteren og journalisten Gunnar Wall, som har vært i kontakt med mannen i flere måneder. I intervjuet kalles mannen «Johan». (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.