*Nettavisen* Nyheter.

Forretningsmenn fikk fem og et halvt års fengsel

Oslo (NTB): Tre menn er i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i fem og et halvt år for grovt bedrageri og brudd på moms- og regnskapslovene. En av dem må også betale 16,5 millioner kroner i erstatning.

I tillegg omfatter dommen fra Borgarting lagmannsrett for alle tre grovt økonomisk utroskap og grovt heleri. Fengselsstraffene er et halvt år lavere enn i tingretten, men Økokrim understreker at innholdet i dommen fra Oslo tingrett i det vesentlige er opprettholdt.

Forholdene de tre er dømt for, er omtalt som «Fortuna-saken», etter selskapet Fortuna Management, der en av de tre dømte var styreleder, mens en annen var styremedlem. Ifølge dommen sørget den ene av de dømte for rundt 50 urettmessige utbetalinger på til sammen 6,5 millioner kroner over en periode på nesten tre år. Forholdene de tre er dømt for fant sted mellom 1999 og 2007.

«Alle de tre tiltalte har begått meget alvorlige straffbare forhold, der hensynet til samfunnsvernet tilsier at straffen i sin helhet gjøres ubetinget. Det foreligger ingen formildende omstendigheter i saken», heter det i dommen fra lagmannsretten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag