Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) fikk og beholdt et armbånd da hun var gudmor for ferja Sand i 2007.

Gaven ble ikke innrapportert til skattemyndighetene og ga henne en ripe i lakken. Nyheten kom like etter at partikollega Liv Signe Navarsete også hadde gått på en armbånd-smell.

Onsdag skal Kleppa prøve seg som gudmor igjen - for «MF Boknafjord», som er verdens største gassferje og skal betjene passasjerer fra Arsvågen til Mortavika i Rogaland.

I pressemeldingen fra Fjord1 står det ikke noe om hva dåpsgaven er.

- Nå får hun penger
- Det er en pengegave, bekrefter kommunikasjonsdirektør Ingrid Færøyvik hos Fjord1 overfor Nettavisen.

- Hvilket beløp er det her snakk om?

- Det kan vi ikke avsløre ennå. Gaven fra verftet vil bli offisielt overrakt under middagen i kveld, sier hun.

Men Nettavisen får bekreftet at beløpet er over 10.000 kroner.

- Hva kommer Kleppa til å gjøre med gaven?

- Statsråden har sagt at hun allerede har planene klare og vil gi pengene videre til et veldelig formål, ser Færøyvik.

Innrømmet feil
I september i fjor beklaget Kleppa glippen slik:

- Jeg returnerer nå et armbånd som jeg mottok som stortingsrepresentant da jeg var gudmor for ferja «Sand» den 24. mai 2007, sa samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

- Armbåndet ble gitt av Fiskerstrand Verft. Armbåndet er ikke tatt i bruk og jeg hadde ingen planer om å ta det i privat eie. Jeg har ikke, og ville heller ikke tatt, armbåndet med hjem. Derfor ble det ikke registrert i Stortingets register og heller ikke oppgitt til skattemyndighetene.

- Da jeg ble statsråd, ble esken med armbåndet med i flyttelasset fra Stortinget til Kommunal- og regionaldepartementet og senere til Samferdselsdepartementet.

- Dette var en feil. Jeg skulle umiddelbart ha returnert armbåndet, eller levert det til Stortingets kontor. Jeg beklager at dette ikke ble gjort, avsluttet Kleppa pressemeldingen 9. september 2010.