RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ann-Kristin Hanssen (Fremover)

Forsetter letingen etter savnet 22-åring

Sist oppdatert:
Pårørende dro ut for å lete da politiet innstilte natt til fredag.

SISTE: En død person er fredag funnet i snøskredet som torsdag gikk på Bjørnfjell i Nordland, opplyser politiet ifølge NTB.

Saken oppdateres

Følg saken i Fremover

Klokken 07.30 forteller hovedredningssentralen i (HRS) Nord-Norge at de vil fortsette letingen etter den savnede 22-åringen med et Dell helikopter fra Forsvaret sin base i Bardufoss, hvis været tillater det.

- Det har vært relativt tette byger og dårlig sikt på stedet. Det har vært utfordringen og er det fremdeles, sier Tor Eirik Torkildsen ved HRS til an.no.

Dro ut for å lete da politiet innstilte
Hensynet til sikkerheten gjorde at politiet innstilte leteaksjonen etter den savnede 22 år gamle mannen ved 23.15-tiden torsdag, men de pårørende dro selv ut for å lete.

- Det er mot våre tilrådninger, sier innsatsleder Mats Barø ved Narvik politistrasjon til fremover.no like over midnatt natt til fredag.

Mistet telefonen
Den savnede mannen var ute på scooter sammen med to andre personer da han ble tatt av et snøskred. Skredet er anslått til cirka 50 x 150 meter og gikk i nærheten av Rundfjell.

Den ene personen oppdaget ifølge Barø at den andre var borte, og satte selv i gang med søk i skredet.

- Han hadde mistet mobiltelefonen, og gjorde det helt rette med å lete selv. Han gjorde en god innsats. Vi vet ikke nøyaktig hva klokken var da skredet gikk, men den er anslått å ha vært mellom 14-15, forteller Barø.

Ut på kvelden måtte han gi opp letingen etter den savnede mannen på egen hånd, og tok seg ned til tollstasjon. Tollerne varslet da videre politiet.

Startet aldri søk
Store mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder, reineiere, svenske fjellreddere, kjentmenn, ambulansepersonell, leger og tollvesen stilte opp da alarmen gikk torsdag kveld.

I tillegg var et ambulansehelikopter og et redningshelikopter fra Bodø sendt til Narvik. Men været var for dårlig til at helikoptrene kunne settes inn i søket. Letemannskapene ble heller aldri sendt ut. Dette var på grunn av hensynet til sikkerhet.

- Beslutningen om å innstille søket ble tatt av Hovedredningssentralen, politiledelsen og Mads Gilbert, forteller Bardø.

Han berømmer alle de frivillige, tollvesenet og alle andre som stilte opp på kort varsel, og har forståelse for at alle ikke er enig i beslutningen om å innstille søket.

- Vi er utrolig takknemlig for den responsen vi får fra de frivillige og at de stiller så mannssterk. De viser en utrolig innsatsvilje, sier han.

Dro selv ut for å lete
Flere pårørende var til stede på tollstasjonen. Barø bekrefter at flere av dem på egen hånd valgte å dra ut på egen hånd for og fortsette letingen etter den savnede mannen.

- Det er mot vår tilrådning. Men fordi de valgte å dra ut har vi opprettholdt en helsefaglig kompetanse på tollstasjonen. Det er for at noen skal være her hvis noe skjer med de som er ute å leter. Da har vi også mannskaper her hvis de finner han, sier Barø.

Deler av mannskapet til Røde Kors overnatter også på hytten de eier på Bjørnfjell.

Nytt søk fredag
Nytt søk settes i gang fredag klokken 09. Om det da blir satt inn helikopter kunne ikke Barø svare på natt til fredag. Det kommer an på været.

Les flere saker på fremover.no her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere