RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forside viser profeten med Charlie-skilt

I helgen har det vært markeringer mot angrepet en rekke steder i Europa. Tegnerne Georges Wolinski, Cabu, Tignous og Charb, som også var bladets redaktør, var blant de drepte i angrepet.
I helgen har det vært markeringer mot angrepet en rekke steder i Europa. Tegnerne Georges Wolinski, Cabu, Tignous og Charb, som også var bladets redaktør, var blant de drepte i angrepet. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Charlie Hebdo trykkes i hele tre millioner eksemplarer.

Forsiden på onsdagens utgave av Charlie Hebdo viser en karikatur av profeten Muhammed som holder et «Je Suis Charlie»-skilt. På forsiden står også teksten «alt er tilgitt».

Forsiden ble vist til mediene i forkant av publiseringen onsdag. Utgaven er den første siden angrepet på satiremagasinets kontorer i Paris onsdag sist uke. 12 personer ble drept, blant dem fem tegnere i Charlie Hebdo.

På forsiden sees også profeten Muhammed med en tåre i øyet.

Denne ukens opplag kommer ut i hele tre millioner eksemplarer. Det er 50 ganger flere enn det vanlige opplaget på 60.000. Bladet skal denne gangen oversettes til 16 forskjellige språk.

Satiremagasinets advokat Richard Malka bekreftet mandag at tegninger av profeten igjen vil dukke opp i bladet.

– Det neste nummeret vil selvfølgelig inneholde tegninger av Muhammed og gjøre narr av politikere og religioner, sier Malka til radiokanalen France Inter.

– Vi viker ikke en tomme, ånden til «Jeg er Charlie» betyr også retten til å være blasfemisk, legger han til.

Magasinet har flere ganger trykket karikaturer av religiøse og politiske skikkelser, inkludert profeten Muhammed. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere