RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsikret syk hund

Foto: Paul Weaver (Paul Weaver - Nettavisen)
Sist oppdatert:
Da 55-åringen fikk vite at hunden hans var syk tegnet han forsikring på den. Nå må han møte i Stavanger tingrett og svare for forsikringssvindel.

Saken vil gå som en tilståelsessak når den skal opp i Stavanger tingrett den 3. juni, skriver Rogalands Avis.

Det betyr at 55-åringen har gitt en uforbeholden tilståelse for forholdet og at den er oversendt til retten med straffeforslag fra politiets side.

Det er tingrettsdommer Bjørn Enoksen Ristesund som skal ta stilling til hvilken straff 55-åringen skal få.

Siktelsen lyder på at «han fredag 9. april 2010 tegnet en dyreforsikring for sin hund hos Gjensidige forsikring og opplyste at hunden var frisk til tross for at han hadde lagt merke til at hunden var dårlig.»

Tony Eide er tidligere polititjenestemann og har jobbet som utreder i Gjensidige forsikring siden 2005. Hans jobb er å avdekke forsikringssvindel.

Oppdaget sykdom
Når det gjelder 55-åringen sier Eide at vedkommende hadde fått konstatert sykdom på hunden før han tegnet forsikring.

- Vi reagerte på at skaden ble meldt kort tid etter at forsikring ble tegnet. Da vi kontaktet veterinæren fikk vi bekreftet at hunden var blitt syk før han tegnet forsikringen og politianmeldte ham, sier Eide.

Han viser til at det også er en identisk sak i Stavanger som går på akkurat det samme som er under etterforskning av politiet.

Ifølge Eide dekker en dyreforsikring veterinærutgifter og et engangsbeløp dersom det dør.

- Dersom hunder får konstatert en alvorlig sykdom kan dette medføre betydelige veterinærutgifter, særlig dersom det er snakk om flere operasjoner. Dermed er det noen som faller for fristelsen å oppgi uriktige opplysninger, sier Eide.

- Bare en promille
Eide vil anslå at forsikringsselskapene avdekker forsikringssvindel for mellom 150 til 200 millioner kroner i året.

- Samtidig er en tommelfingerregel i bransjen at omkring 10 prosent av forsikringsoppgjørene er svindel. Vi avslører bare en promille av dette.

Ifølge Eide er mange av dem som gjør dette folk som ikke er straffet tidligere.

- I utgangspunktet ærlige folk som faller for fristelsen på å ta imot penger de ikke har krav på.

Bil vanligst
Den vanligste formen for forsikringssvindel er relatert til biler og trafikkulykker – enten ved at disse er fingerte eller ved at folk oppgir bevisst uriktig informasjon om hendelsesforløpet.

- Vi ser også en trend i at folk reiser til utlandet og forsøker alternativ behandling i forhold til øyeskader. Når dette ikke virker melder de det som om de har fått en ny øyeskade når de kommer til Norge. Når vi sjekker med legen finner vi ut at dette ikke er tilfelle, sier Eide.

Les flere saker hos Rogalands Avis her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere