*Nettavisen* Nyheter.

Forsikringsbedrageri er nesten lønnsomt

I Hordaland blir over halvparten av forsikringsbedrageriene som er anmeldt, henlagt av politiet.

Henleggelsene kommer på tross av at politiet får både navn og beviser i sakene. Fra 2001 til 2004 henla politiet i Hordaland over halvparten av sakene. Det irriterer forsikringsselskapene kraftig.

- At politiet nærmest som hovedregel henlegger saker, er ikke akseptabelt. Vi har til og med flere eksempler der kunder har tilstått ovenfor forsikringsselskapet. Likevel blir sakene henlagt. Dette bør ikke et av landets største politidistrikt være bekjent av. Hordaland burde tvert imot være en av de beste, sier informasjonsdirektør i Finansnæringens Hovedorganisasjon ( FNH), Preben Røe til Bergens Tidende.

Denne uken fikk Riksadvokaten tilsendt en 13 siders rapport fra FNH der konklusjonene er at halvparten av sakene blir anmeldt, og at politiet brukte ett år mer på halvparten av sakene til tross for at gjerningsmann var kjent og at det forelå solid dokumentasjon. Riksadvokaten ber nå om et møte med forsikringsbransjen og vil gå videre med saken.

Påtaleansvarlig Gunnar Fløystad ved Hordaland politidistrikt, sier til avisen at forsikringsselskapene ikke alltid forstår hvilke krav som stilles til bevisførsel i slike saker. Selv om bevisene kan anses som gode av selskapene holder de med andre ord ikke i en domstol.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.