Gå til sidens hovedinnhold

- Forsikringsbransjen slenger rundt seg med meningsløse tall

Oslo (NTB-Markus Weisser): Forsikringsselskapet Gjensidige reagerer kraftig på at andre selskaper allerede har kommet med anslag over kostnadene etter brannen i Lærdal.

- Det er for tidlig å komme med anslag nå. Det har gått halvannet døgn etter en stor katastrofe, og så slenges det ut meningsløse tall, sier informasjonssjef i forsikringsselskapet Gjensidige, Bjarne Aani Rysstad, til NTB mandag kveld.

I Dagsavisen mandag anslo Forsikringsselskapet If at skadene etter den voldsomme brannen kan beløpe seg til over 100 millioner kroner. Mandag ettermiddag anslo forsikringsselskapet Tryg at skadene kan beløpe seg til opptil 150 millioner:

- Ut fra det vi har sett her i Lærdal, ut fra de vi har snakket med og ut fra skader vi har fått innrapportert mens vi har vært her, mener vi at vi må oppjustere anslaget, kanskje opp mot så mye som 150 millioner kroner, sa kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring til TV 2.

- Å komme med et kostnadsanslag på et så tidlig stadium, ikke bare på vegne av seg selv, men på vegne av en hel bransje, det blir helt feil, fortsetter han. (©NTB)

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk