Forsiktig åpning i New York

Foto: Henny Ray Abrams (Scanpix)

Aksjemarkedet føler seg frem.

27.01.10 15:58

Investorene på Wall Street er forsiktige i forkant av viktige nyheter.

Dow Jones-indeksen faller forsiktige 0,04 prosent til 10.190,36 poeng, mens S&P 500-indeksen ligger tilnærmet helt flatt med en oppgang på forsiktige 0,1 prosent til 1.091,68 poeng. Nasdaq-indeksen stiger dog 0,26 prosent til 2.209,46 poeng. - Vi går litt rundt hjørnet denne morgenen. Det kan fort endre seg etter hvert som dagen går, kommenterer sjefstrateg Art Hogan i Jefferies & Co til CNN Money.

Han viser til at den situasjonen som råder i forkant av at børsene åpner er nervøs og at markedsnyheter kan fort snu rundt på utviklingen.

Yahoo i siget
På resultatfronten er det også flere nyheter. Blant annet har Yahoo lagt frem en sterk rapport. Etter at Wall Street stengte tirsdag kom internettselskapet med sine tall for siste kvartal og de viser et overskudd til tross for at topplinjen gikk noe tilbake. Like viktig er det at selskapet har kommet med positive utsikter, og i førhandelen stiger aksjene i Yahoo med 3 prosent.

Tyco Electronics har også lagt frem sine tall for sitt første kvartal og markedet svarer med å sende kursen opp 6 prosent i førhandelen.

Flyprodusenten Boeing faller dog rundt 3 prosent til tross for at de leverte resultater som overgår forventningene til analytikerne. Nedturen kommer etter at de ikke klarer å innfri med utsiktene sine.

Senere torsdag ettermiddag vil Apple presenterer sine nye produkter. Det er i forkant av presentasjonen gått spekulasjoner knyttet til et lesebrett fra produsenten av iPhone og iPod. Så langt har internettbokhandleren Amazon.coms Kindle tatt markedet med storm, men mange har stor tro på hva Apple vil presentere. De er i det minste flinke til å tiltrekke seg oppmerksomhet rundt produktene de skal presentere.

På makrosiden kommer det salgsstatistikk fra det amerikanske handelsdepartementet knyttet til nye boliger. Mandag kom tallene for brukte boliger og det viste et overraskende fall i boligsalget.

Det er også duket rentedommen fra den amerikanske sentralbanken. Her et det ikke ventet noen endring i forhold selve rentenivået, men signaler knyttet til de kvantitative lettelsene vil bli fulgt nøye.

Obamas tale
President Barack Obama vil holde sin State of the Union onsdag. Det er store forventninger rundt hva som kommer fra Obama.

- Det vil være veldig interessant om presidenten opprettholder sin aggressive retorikk fra forrige uke med tanke på de finansielle reformene, skriver strateg Jim Reid i Deutsche Bank til sine kunder, ifølge Marketwatch.

Reid viser også til presseoppslag om at Obama kan komme til å presentere skattelettelse for små bedrifter.

- Det vil også være interessant å se om han benytter anledningen til å kunngjøre endringer i finanspolitikken og hans planer for å kjempe for å redusere landets underskudd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag