RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsiktig børsåpning

Oslo (NTB): Oslo Børs fortsatte oppgangen fredag etter å ha oppnådd årets beste notering dagen før. Hovedindeksen var opp 0,3 prosent til 511,54 poeng etter snaut halvannen times handel.

Det var «Bernanke-effekten» som slo til for fullt torsdag etter at den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke onsdag opplyste at Federal Reserve vil utsette nedtrappingen av sine månedlige kjøp av stats- og boliglånssikrede obligasjoner.

Fredag hadde børsene i Asia stabilisert seg, og Oslo Børs følger denne trenden med noe svakere stigning.

Blant de mest omsatt aksjene på hovedindeksen går Frontline i tet med en økning på hele 13,7 prosent. Det avholdes generalforsamling i selskapet fredag. Storebrand stiger med 1,82 prosent og DNB med 0,77 prosent.

Norsk Hydro faller mest på en stille formiddag med 0,82 prosent, mens Norwegian faller med 0,7 prosent. Det meste omsatte selskapet fredag formiddag, Rec, faller med 0,6 prosent.

Blant de større selskapene på børsen foruten de som allerede er nevnt, går Telenor fram med 0,37 prosent og Statoil med 0,07 prosent. Yara International faller med 0,36 prosent og Seadrill med 0,25 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere