Gå til sidens hovedinnhold

– Forsiktig i Korken!

Med vinterferien like rundt hjørnet er Korketrekkeren ennå ikke blitt preparert i år, og Akeforeningen advarer mot is og humper i bakken.

FROGNERSETEREN: – Det er Oslo kommune som har ansvaret for vedlikehold av bakken. Vi kontakter dem når vi ser at det er behov, men slik været har vært den siste uken, har de ikke hatt mulighet til å gjøre noe med forholdene i bakken, sier Pål Nystuen i Akeforeningen.

For lite snø

Det har vært isende kaldt hele uken, men til tross for det, har det ikke snødd på lenge. Oslo kommune har derfor ikke hatt mulighet til å preparere bakken, fordi lite snø og mye is kan føre til at prepareringsmaskinene blir ødelagte.

– Det er heldigvis meldt litt snø nå før mildværet kommer, så vi får håpe at bakken blir jevnere og tryggere da, fortsetter Nystuen.

Korketrekkeren er en av Oslos mest populære akebakker, og går fra Frognerseteren stasjon til Midtstuen stasjon. Bakken er cirka 1500 meter lang, og har en fallhøyde på 255 meter. Beregnet tid ned bakken er 8-10 minutter.

LES OGSÅ: Ulykke i Korketrekkeren

En akebakke for alle

Selvom bakken ikke har blitt preparert de siste ukene, ser Nystuen frem til at dette blir ordnet til vinterferien i uke 8. Da er nemlig bakken full av besøkende i alle aldere.

– Det er folk i alle aldere som bruker Korketrekkeren. Alt fra 3-åringer til 70-åringer besøker bakken på fritiden, sier Nystuen.

Aking er tydeligvis en aktivitet som ikke vil gå av moten med det første.

LES OGSÅ: Låner ut ski og skøyter til hele by'n

Ta forholdsregler

Korketrekkeren byr på fart og spenning, men Akeforeningen advarer også om ulykker, og ber folk om å ta forholdsregler før de begir seg utfor bakken.

– Det er fort gjort å falle av kjelken, og vi har i perioder opplevd noen småskader. Heldigvis har det ikke blitt meldt om noen alvorlige skader nå i vinter, men det er lurt å være obs på alle som bruker bakken, spesielt om det kommer noen bak deg i full fart. Reguler farten og bruk hjelm, oppfordrer Nystuen.

På hjemmesiden har foreningen lagt ut en liste over sikkerhetstips for å forhindre skader og ulykker i bakken.

– Aking pågår på eget ansvar, og det er viktig å passe på seg selv og andre, avslutter Nystuen.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen