Forsiktig oppgang på Oslo Børs

Oslo (NTB): En stigning på 0,33 prosent til 510,44 poeng var resultatet for hovedindeksen på Oslo Børs onsdag ettermiddag. Solenergiselskapet Rec fortsetter i medvind.

25.09.13 17:47

På ettermiddagen onsdag viser hovedindeksen at Statoil-aksjen steg 0,3 prosent, DNB falt 0,8 prosent, mens Hydro-aksjen var uendret. Telenor hadde en liten bevegelse på 0,1 prosent mens Yara økte 2 prosent i verdi.

Solenergiselskapet Rec var dagens børsvinner blant de ti mest omsatte aksjene på Oslo Børs, med en oppgang på 3,01 prosent. Recs oppgang kom dagen etter at selskapet stupte 24 prosent på grunn av at aksjer kjøpt tirsdag eller senere ikke gir rett til tegning i det nye selskapet Rec Solar, som skal skilles fra dagens Rec.

Norwegian hadde den nest mest omsatte aksjen onsdag med en oppgang på 2,47 prosent. Det til tross for at mange av flyvingene til selskapet har blitt kraftig forsinket på grunn av tekniske problemer med de helt nye Dreamliner-flyene.

Oljeprisen var nærmest uendret fra onsdag formiddag. Et fat nordsjøolje kostet på ettermiddagen 109,28 dollar. Amerikansk lettolje ble omsatt for 103,14 dollar fatet.

De viktigste indeksene i Europa viste en nedgang. FTSE-indeksen i London falt med 0,3 prosent, mens CAC-indeksen i Paris hadde et fall på 0,1 prosent. DAX-indeksen i Frankfurt hadde en nedgang på 0,1 prosent. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.