RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsinkelser for GGS

Sist oppdatert:
Konsernsjef Trond Christoffersen i det seismiske selskapet møter på problemer som fører til utsettelser.
GGS melder om forsinkelser i forbindelse med sjøsettingen av GGS Atlantic. Opprinnelig var det planlagt at det seismiske skipet skulle tas i bruk 15. desember, men på grunn av forsinkelser av er det nå utsatt til første uken i 2007. Etter dette vil fartøyet bli brukt til planlagte seismiske undersøkelser i Vest-Florida.

Videre må GGS melde om at Multi-Client undersøkelsene som ble meldt 28. august også blir utsatt. Oppstart var planlagt i fjerde kvartal, men er nå blitt utsatt til første kvartal 2007. Forsinkelser i forbindelse tilgjengeligheten for fartøyet Odin Explorer får skylden for denne utsettelsen.

Konsekvensene for de to forsinkelsene er at over 20 millioner kroner i inntekter som var budsjettet fra fjerde kvartal 2006 kommer nå først i første kvartal 2007. Forsinkelsene for GGS Atlantic gjør at kostnadene i fjerde kvartal øker på grunn av bareboat-avtalen for skipet.

Ytterligere salg av selskapets Iran-data er ventet å bli knyttet til den forestående lisensrunden i Iran. Vilkårene er ventet å bli kjent i begynnelsen av februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere