Snøen har ført til problemer for Bergen Lufthavn Flesland, som periodevis har vært nødt til å stenge rullebanen i morgentimene. Det har ført forsinkelser på flere avganger og ankomster.

Mannskap er ute for å ta unna snø, sier pressevakt Line Haugland i Avinor til Bergensavisen.

– Rullebanen ble åpnet igjen som planlagt klokken 09.00. Det blir litt følgeforsinkelser etter stengingen, men det er full drift igjen nå, sier pressevakt Line Haugland i Avinor til BA klokken 09.30 tirsdag formiddag.

Det er meldt nedbør flere steder i landet tirsdag. Opplever du utfordringer med vær og føre? Tips gjerne Nettavisen med bilder og/eller video på [email protected].

Les også: Meteorologen: Slik blir starten av februar

Magnus Ovhed fra Meteorologisk institutt forteller at også vind og is kan by på utfordringer på flyplassen.

– På flyplassen snør det akkurat nå, men venter at det går over til regn der de nærmeste timene. Dette kan fryse på, siden bakken er kald, noe som fører til utfordringer på rullebanen. Det er også en ganske så frisk vestavind, som kan skape problemer for Flesland og flytrafikken der, opplyser han til Nettavisen klokken 09.45.

I morgentimene ba Vegtrafikksentralen folk i Bergen om å la bilen stå og heller ha hjemmekontor på grunn av snøværet.

– Det var nok verst for dem som sto opp tidlig. På hovedveiene ser det ut til å gå greit, men det er slaps og slush på sideveiene, sier trafikkoperatør John Andreas Omdal ved Vegtrafikksentralen til Bergensavisen.

Utover tirsdagen vil nedbøren på Vestlandet gå fra snø til regn og skape vanskelige kjøreforhold, ifølge meteorologene, som har sendt ut gult farevarsel for is på hele Vestlandet tirsdag.

De glatte veiene har allerede ført til at en brøytebil på Hommersåk i Rogaland tippet over på siden. Sjåføren er sendt til legevakt for sjekk.

Også på Østlandet er det ventet snø utover dagen.

- Det er ventet opptil ti centimeter, noen steder litt mer, opplyser Meteorologisk institutt på Twitter.