*Nettavisen* Nyheter.

Forsinkelser på Gardermoen i kveld

Det dannet seg køer på flere norske flyplasser, mens andre måtte stenge, når vekterstreiken 2012 var på sitt verste. Foto: Erlend Aas/NTB Scanpix

Avinor har fortsatt store problemer med at det er for få flygeledere på jobb, og varsler nye forsinkelser på Gardermoen i kveld.

13.07.12 18:13

- Det dreier seg om forsinkelser på mellom en og en og en halv time. På de andre flyplassene i landet ser det derimot ikke ut til at det blir store problemer, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor til NTB.

Denne uka har vært preget av mange og store forsinkelser i flytrafikken.

Er ditt Gardermoen-fly forsinket eller innstilt? Sjekk her!

Mandag var det så få flygeledere på jobb på trafikksentralen i Røyken at flyplassene på Torp og Rygge måtte stenge.

Avinor sier at det blir problemer i flytrafikken også i helgen, men at det stort sett bare er Gardermoen som blir rammet.

- På lørdag kan det bli mellom en halv til en times forsinkelser. Søndag ser det bedre ut - da tror vi trafikken vil gå omtrent som normalt. Vi oppfordrer passasjerene til å møte opp til vanlig tid, men de bør være forberedt på at det kan bli litt venting, sier Narvesen.

Innstillinger
Før klokken 15 fredag er tre fly innstilt fra Gardermoen, og ytterligere to fly er innstilt senere på dagen. I tillegg er det meldt om en rekke forsinkelser.

På landsbasis er minst 19 avganger og ankomster til Norge innstilt. Sjekk alle flygninger til og fra din flyplass her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag