RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsøker å hente melk på Jæren

Sist oppdatert:
Bryne (NTB): Det voldsomme snøværet kombinert med sterk vind fører til stengte veier flere steder på Jæren, men fredag skal Tine forsøke å hente melk hos bøndene.

- Vi har tre dagers frist på å levere melken. Frem til i dag har det bare gått to dager. Kommer den ikke i morgen, må alt helles ut, sa melkebonde Willy Finnbakk til Nationen torsdag.

Ansvarlig for melketransporten i Tine Meierier på Jæren, Kristin Vesterheim, sier at det er i området Undheim de har størst utfordringer.

- Det er omtrent seks av våre tankbiler som forsøker å hente melk fra de områdene med de verste snøproblemene. Normalt vil hver av disse bilene hente fire til fem lass i løpet av en dag, og når hver tank rommer mer en 15.000 liter melk skaper dette problemer, sier Vesterheim til NTB.

Forbrukerne vil ikke merke noen melkemangel i butikkene som følge av leveringsproblemene, ifølge Vesterheim.

- Det vil være melkeleveringen til osteproduksjonen som blir berørt, men selv her vil dette ha liten effekt på kort sikt. Når vi ikke får hentet melk på grunn av været, vil melkebøndene allikevel få betalt for melken som må kastes, sier Vesterheim. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere