RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ap-leder Jonas Gahr Støre.
Ap-leder Jonas Gahr Støre. (Nettavisen)

Forsker: LOs Israel-boikott kan bli vanskelig for Støre

Statsviter Thor Øivind­ Jensen mener Ap-leder Jonas Gahr Støre kan få problemer med at LO har vedtatt å støtte en boikott av Israel som Støre selv er imot.

Et LO-vedtak om internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk ­boikott av Israel gikk fredag gjennom med 193 mot 117 stemmer. Både sittende regjering og Ap-leder Støre var raskt ute med å kritisere vedtaket, som også LO-ledelsen var imot.

Forsker og førsteamanuensis i statsvitenskap ved Universitetet i Bergen, Thor Øivind­ Jensen, sier til Vårt Land at LO-vedtaket kan bli vanskelig for Støre hvis han blir statsminister etter høstens valg.

- Hvis Støre kommer i posisjon og skal bestemme, vil han helst slippe­ den politiske støyen en boikott skaper, sier Jensen.

Han påpeker at det ikke ser veldig demokratisk ut hvis folkelige initiativ­ fra forbrukere og fagorganiserte blir et problem. LO representerer med 900.000 medlemmer mer enn en firedel av den voksne befolkningen i arbeids­livet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere