RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: www.mounteverest.net

Forsøker seg fra sydsiden

Sist oppdatert:
Til tross for dårlig vær, forsøker bade en amerikansk- og en koreansk ekspedisjon å nå toppen av Mount Everest fra sydsiden nå.

om TV 2 Nettavisen tidligere har skrevet, så har alle forsøk på å nå toppen fra nordsiden blitt utsatt på grunn av hard vind.

- En stor amerikansk ekspedisjon og en koreansk gruppe har gjort et forsøk på toppen, selv om værforholdene langt fra er gode. BeggeS gruppene nådde sydpasset i går – og de startet på toppforsøket i går kveld, skrev en tysk ekspedisjon i en mail til www.mounteverest.net.

Sydpasset ligger på 7.925 meters høyde – og er normalt siste leir på veien til toppen fra syd. Det er denne veien Edmund Hillary og Tenzing Norgay gikk da de besteg toppen for aller første gang i 1953. Sydruten regnes for enklere enn nordruten.

I følge ubekreftede rapporter har sherpaer lagt ut tau til den siste hindringen på sydsiden – Hillary`s Step på 8760 meters høyde.

I løpet av dagen er det imidlertid ikke kommet meldinger om noen som har kommet seg opp til toppen. Tvert i mot så kommer det rapporter om klatregrupper som tar seg ned fra camp 2 for å vente på bedre vær.

Se video fra sydsiden av Mount Everest her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere