Forsker tror Jesus kan ha vært gift

Boston (NTB-Reuters-AFP): Jesus kan ha vært gift, sier en forsker som har studert eldgammel tekst. Hun peker på at enkelte av de tidligste kristne trodde at Jesus inngikk ekteskap, men mener teorien verken er bevist eller motbevist.

I det gamle skriftet har man funnet ordene «Jesus sa til dem: Min hustru ...». Teologen Karen King ved det amerikanske eliteuniversitetet Harvard medgir at dette ikke er noe bevis for at det virkelig var snakk om et ekteskap.

- Kristen tradisjon har lenge forutsatt at Jesus ikke var gift, selv om det ikke foreligger noe pålitelig historisk bevis for denne teorien. Det nye funnet beviser på sin side ikke at han var gift, understreker professor King.

Hun mener bruddstykket av tekst som nå diskuteres heftig, kan ha vært del av den hun kaller «en høylytt diskusjon om seksualitet og ekteskap». Samtidig påpeker hun at det ikke foreligger noen dokumentasjon for at Jesus var ugift.

Den katolske kirken fastholder sin lære om at Jesus levde i sølibat. Men ideen om at han var gift dukker med jevne mellomrom opp igjen, ikke minst i populær skjønnlitteratur som amerikanske Dan Browns suksessroman «Da Vinci-koden».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.