RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forskere: - Listhaug er svekket

Oslo (NTB): - En svak minister er blitt ytterligere svekket, sier bygdeforsker Reidar Almås om Listhaug og Rema-samarbeidet.

Fredag bekreftet Rema 1000 at landbruksminister Sylvi Listhaug, gjennom PR-byrået First House, ga råd til dagligvarekjeden etter at den borgerlige regjeringens plattform var lagt fram. Bygdeforsker Reidar Almås sier til Nationen at ministeren er svekket etter bråket.

- Landbruksminister Sylvi Listhaug var i utgangspunktet svak. Hun representerer et parti med 16 prosents oppslutning som står for et ytterpunkt i landbrukspolitikken. Hun må søke politiske kompromiss i Stortinget. Nå er hun svekket, sier Almås.

Valgforsker og Ap-mann Frank Aarebrot sier Listhaug-saken viser at norsk politikk har et problem med grenseoppgangen mellom politikk og lobbyvirksomhet.

- Vi vil se hvordan det påvirker henne som minister etter hvert, hvis hun nå får sjansen til å virke som minister, sier Aarebrot.

- Men det blir ubehagelig når en av de første sakene til den regjeringen Listhaug sitter i er forslaget om søndagsåpne butikker. Alle vet at en av Listhaugs tidligere kunder trolig vil tjene millioner på forslaget, sier valgforskeren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere