*Nettavisen* Nyheter.

Forskere fant bakrus-gen

Forskere har funnet ut at noen fluer mangler et bakrus-gen. Det samme kan gjelde for deg og meg.

12.08.05 17:21

(SIDE2): Forskere fra USA og Tyskland har funnet fram til et gen som gjør at noen fluer er i stand til å tåle mer alkohol enn andre. Det kan finnes et lignende gen for oss mennesker. Genet har de kalt for hangover-genet, melder forskning.no.

Ble fulle
De små fluene ble skjenket med etanolgass. Da de ble fulle sjanglet og ramlet de akkurat som oss mennesker. Fluene ble slått ut etter 20 minutter på den første fyllekula, mens det tok 28 minutter før de sloknet etter den andre fyllekula.

Det var derimot ikke alle fluene som holdt ut lenger når de måtte på fylla for andre gang. Dette var fordi de manglet hangover-genet, mente forskerne.

Stressa fluer
Genet hadde også påvirkning på hvordan fluene taklet stress. Forskerne tror nemlig det er en forbindelse mellom det å takle stress og alkohol. De testet dette ved å utsette fluene for ubehagelig høye temperaturer like før ei fyllekule.

De med fungerende hangover-gen klarte seg bra, selv om de var på fylla for første gang. Fluene med ødelagt hangover-gen, ble derimot like fulle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag