RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forskere fløyet vekk fra isbjørn på Svalbard

– I tilfeller der mennesker som driver aktivitet ute i felt, blir plaget av isbjørn, er det menneskene som må fjerne seg, sier sysselmann Odd Olsen Ingerø.
– I tilfeller der mennesker som driver aktivitet ute i felt, blir plaget av isbjørn, er det menneskene som må fjerne seg, sier sysselmann Odd Olsen Ingerø. Foto: Melå, Veronica (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
To russiske forskere ble hentet med helikopter som følge av at en sulten isbjørn oppholdt seg rett ved leiren deres ved Van Mijenfjorden på Svalbard.

Rundt 200 meter unna leiren befant det seg nemlig en isbjørn som spiste på et reinkadaver.

Tjenestepersoner hos Sysselmannens miljøvern- og politiavdeling rykket ut til stedet med helikopter og fikk fløyet de russiske forskerne tilbake til Barentsburg.

– I tilfeller der mennesker som driver aktivitet ute i felt, blir plaget av isbjørn, er det menneskene og ikke bjørnen som må fjerne seg. Det er i tråd med Svalbardmiljøloven, sier sysselmann Odd Olsen Ingerø. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere