RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forskere har påvist hjerneaktivitet hos Ariel Sharon

Jerusalem (NTB-AFP): Forskere har påvist hjerneaktivitet hos Israels tidligere statsminister Ariel Sharon, som har ligget i koma de siste sju årene etter en massiv hjerneblødning.

Israelske og amerikanske nevrologer har gjennomført en såkalt MR-skanning av Sharon og konkluderer med at det er påvist «betydelig hjerneaktivitet».

Den to timer lange undersøkelsen av Sharon ble utført av nevrologer fra Ben Gurion-universitetet i Beersheva i Israel, sammen med en ekspert fra Soroka-sykehuset i samme by og professor Martin Monti fra University of California i USA.

Metoden som ble brukt er utviklet av Monti og gikk blant annet ut på å vise den tidligere statsministeren bilder av familiemedlemmer mens han lå i MR-skanneren.

- Forskerne viste ham bilder av familien, lot ham lytte til sønnens stemme og stimulerte følelsene hans for å fastslå i hvilken grad hjernen reagerte på ytre stimuli, heter det i en kunngjøring fra forskerne.

- Til sin overraskelse fant de betydelig hjerneaktivitet i visse områder av hjernen under samtlige tester, heter det videre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere