*Nettavisen* Nyheter.

Forskere har utviklet et belegg som skal hindre bæsjen i å feste seg i skåla

PROBLEMER PÅ DO: Hvis du merker endringer i avføringen din over tid, bør du vurdere en tur til legen.

LETTERE RENT OG MER HYGIENISK: Den nye oppfinnelsen gir renere, mer hygieniske og bedre luktende bad. I tillegg sparer metoden store mengder vann. Illustrasjonsfoto. Foto: Colourbox

Et svært glatt belegg i toalettskåla kan bidra til å spare enorme mengder vann i verden, hevder forskerne som har utviklet belegget.

19.11.19 05:18

Det er forskere ved Penn State University som har utviklet en spray som gir det glatte toalettbelegget. De hevder det trengs 90 prosent mindre vann til å skylle ned avføringen ved bruk av det nyutviklede belegget.

Les også: Hvor skittent er et offentlig toalett?

Forskerne viser også til at belegget hindrer bakterier i å danne seg i toalettskåla, og det reduserer i tillegg lukt, skriver BBC.

Les også: Må man være handikappet for å bruke handikaptoalett?

Sprayen skal være glattere enn teflon, men det slites bort ved bruk og må dermed påføres på nytt etter om lag 50 skyllinger.

Les også: På toalettet: Dette har du gjort feil hele livet

Forskerne, som har publisert funnene i tidsskriftet Nature Sustainability , skriver at verdens toaletter bruker seks ganger så mye vann daglig som Afrikas samlede vannforbruk.

Les også: Dette er makstiden du bør bruke på å gjøre «nummer to»

Onsdag markerer FN Verdens toalettdag ved å rette oppmerksomheten mot viktigheten av hygieniske sanitæranlegg. Ifølge FN mangler en tredel av alle mennesker tilgang til tilfredsstillende sanitære forhold og toaletter.

Les også: Dette sier ekspertene om det å legge papir på toalettsetet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag