RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forskere tar avstand fra rasismeutspill

Oslo (NTB): Nyrasismeutspillet fra Utrop-redaktør Majoran Vivekananthan får ingen støtte fra noen av landets fremste eksperter på innvandring og integrering.

Sosiologiprofessor Ottar Brox kaller det «bare tull» å gi regjeringen en slik karakteristikk.

- Dette er overdrivelser og feiltolkninger fra ende til annen som bare skader innvandrernes sak. Det fortjener knapt nok svar, sier Brox til Dagsavisen.

Vivekananthan, redaktør i minoritetsavisen Utrop, skrev onsdag en kommentar der han kalte den rødgrønne regjeringen for nyrasistisk. Han mener at regjeringen ikke har gjort noe de siste fire årene for at innvandrere skal få beholde sitt språk og kultur, og at alt handler om å tilpasse seg det norske samfunnet.

- Det er meningsløst, absurd og helt bak mål å kalle regjeringen nyrasistisk. På denne måten mister ordet sin kraft. Det å si at myndighetene bevisst fører en politikk som går ut på å gi folk med annen kultur og religion et mindreverdig liv faller på sin egen urimelighet, sier Wikan. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere