*Nettavisen* Nyheter.

Førskolelærere tviler på om helsa holder

Oslo (NTB): Førskolelærere ansatt i norske barnehager er glade i jobben sin, men tviler på om helsa holder. Det viser en undersøkelse som Respons Analyse har laget for Unio og Utdanningsforbundet.

55 prosent oppgir at de trives svært godt på jobben. Samtidig svarer 44 prosent at de er bekymret for egen fremtidig helse i svært stor eller ganske stor grad.

- Det er alvorlig og veldig bekymringsfullt når så mange gir et så tydelig signal på at dette orker de rett og slett ikke, sier Utdanningsforbundets nestleder Steffen Handal til Dagsavisen.

Han mener at stramme budsjetter og mangel på ansatte kan forklare noen av bekymringene.

Sykefraværet i Norge ligger på 6 prosent. Blant barnehageansatte er det på 9 prosent. Arbeidsforskningsinstituttet mener dette skyldes bråkete unger som sprer smitte, og at arbeidsøktene er intense uten nok pauser. Økt arbeidspress følger av høyt sykefravær, stramme vikarbudsjetter, færre fagfolk og flere ufaglærte på jobb, ifølge instituttet.

Men bekymringene deles ikke av kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV). Hun gleder seg over at så mange er glade i jobben sin og at de trives. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag