RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsøkte å avskjære bevis i kokainsaken

Cochabamba (NTB): Forsvareren til Madeleine Rodriguez forsøkte fredag å nekte påtalemyndigheten å vise fram beslaglagte kofferter og bagene som hadde vært fylt med kokain.

Den norske kvinnens forsvarer, Moises Kestenbaum Gamarra, har helt siden den omfattende rettssaken startet onsdag, forsøkt å få saken avvist, utsatt eller å hindre påtalemyndigheten i å legge fram bevis i saken. Gang på gang har han henvist til rettigheten alle straffeforfulgte har i Bolivia til å få sine rettigheter lest opp på sitt eget morsmål.

Da de norske kvinnene ble pågrepet på flyplassen i Cochabamba 19. mai i 2008 fikk de noe tolking på engelsk, men i hovedsak var det Madeleine Rodriguez som på sin haltende spansk måtte være tolk for de to andre venninnene. Noen norsk tolk lot seg ikke oppdrive.

Da aktoratet trillet koffertene og ville vise dem og de elleve bagene hvor de 22,4 kiloene med kokain ble funnet, gjorde Kestenbaum Gamarra nok et forsøk på å avskjære bevisførselen. Med henvisning til at beslagene var blitt begått på en ulovlig måte, fordi kvinnene ikke hadde fått den lovfestede tolkingen, forsøkte han å nekte bevisene ført. På nytt led forsvareren nederlag.

- Jeg tillater disse bevisene ført, slo dommer Juan Luis Ledezma og avsa en tilsynelatende grundig kjennelse om grunnlaget for beslutningen.

Aktoratet var tydelig fornøyd med kjennelsen. Blant beslagene de viste fram var det foruten koffertene og bagene også tre fotoapparater, flybillettene til de norske kvinnene og flere andre dokumenter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere