RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsøkte å borde fly med sprengstoff

Foto: Daallo Airlines (Daallo Airlines)
Sist oppdatert:
Som sistemann forsøkte han å komme om bord i passasjerflyet - med eksplosiver i bagasjen.

Med en kilostor pakke med et pulver som luktet ammoniakk, kjemikalier i flytende form i en shampoflaske og en sprøyte forsøkte en somalisk statsborger sist måned å gå om bord i et passasjerfly i Mogadishu, melder nyhetsbyrået AP.

Mannen ble pågrepet av fredssoldater fra African Union. En talsmann for AN, Barigye Bahoku, sier stoffene mannen hadde med seg sammen kunne ha skapt en eksplosjon om bord på flyet.

Samme kjennetegn som Detroit
Arrestasjonen i Mogadishu skjedde 13. november, men er først nå kommet offentligheten for øre. Hendelsen bærer nemlig de samme kjennetegnene som terrorforsøket 1. juledag da 23 år gamle Umar Farouk Abdulmutallab ble tatt med en bombe om bord på et Delta Airlines-fly på vei fra Schiphol i Nederland til den amerikanske byen Detroit.

Les: Med denne trusa skulle flyet sprenges

En talsmann for politiet sier den mistenkte somalieren ble arrestert før flyets avgang. Han var den siste passasjeren som forsøkte å komme seg om bord.

Flyet skulle etter planen gå fra Mogadishu til byen Hargeisa nord i Somalia, deretter til Djibouti og Dubai.

- Vi vet ikke om han har forbindelser til al-Qaida eller andre utenlandske organisasjoner, men han har begått terrorhandlinger. Vi tok ham på fersken, sier en talsmann for somalisk politi, Abdulahi Hassan Barise, til AP.

Undersøker forbindelser

Likhetstrekkene med Detroit-saken er at de mistenkte hadde en sprøyte, en sekk med kjemikalier i pulverform og væske. Myndighetene i USA sier de er oppmerksomme på pågripelsen i Mogadishu og at de vil undersøke eventuelle forbindelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere