RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Tvedestandsposten)

Forsøkte å forgifte fostermor med insulin i kaffen

Sist oppdatert:
- Opplevde drapet som om han var på kino. Han var «utenfor seg selv».

17. juli 2011 ble den 57 år gamle Bjørg Kjær funnet drept i et hus ved Holt camping.

Hun ble drept med to forskjellige gjenstander; en øks og et brekkjern. Kjær døde etter gjentatte slag mot kroppen.

Liket var forsøkt påtent. Mandag startet rettsaken mot Kjærs 35 år gamle fostersønn og hans 19 år gamle kamerat. Begge er siktet for overlagt drap.

I retten kommer det frem at fostersønnen forsøkte å forgifte sin fostermor med insulin. 19-åringen erkjenner å ha slått den drepte kvinnen i bakhodet med øks.

I aktors innledningsforedrag kommer det videre frem at 19-åringen, som sammen med fostersønnen er tiltalt for overlagt drap, erkjenner å ha slått den 57 år gamle kvinnen i bakhodet med en øks.

19-åringen hevder at det var et lett slag. Han skal ha slått fordi han var redd for fostersønnen og ville unngå å bli angrepet av ham, skriver Tvedestrandsposten.no.

Utenfor seg selv
Fostesønnen (35) har ikke mye å fortelle fra selve drapsdagen. Han erindrer at han våknet i boligen sin på Vasstø i Tvedestrand, men husker ikke mer før han «kom til seg selv» i fostermorens bolig i Holt.

Her opplevde han drapet som om han var på kino. Han var «utenfor seg selv».

I retten kommer det frem at han først prøvde å drepe fostermoren ved å putte insulin i kaffen hennes, men det ga ikke forventet resultat.

Øks og jernstang ble derfor hentet fra en låve på stedet, og bragt inn i leiligheten og brukt mot offeret. Fostersønnen slo med jernstang mot hodet. Mens den drepte kvinnen lå på gulvet ble hun dynket med brennbar væske og påtent.

Fostersønnen erkjenner å ha drept sin fostermor, men erkjenner seg ikke straffeskyldig med fengselsstraff. I stedet ber han om psykisk behandling.

Omfattende sak
Hele seks dager er satt av til drapssaken i Aust-Agder tingrett, og de kommer godt med. Statsadvokaten alene skal føre 33 vitner.

Statsadvokat Dennis Danielsen fører saken for påtalemyndighetene, mens Heidi Ysen er bistandsadvokat for Anette Jørgenesen; nærmeste pårørende til den drepte Bjørg Kjær.

Første dag i retten starter med til innledningsforedrag fra aktorat og forsvarere.

17. juli i fjor
Drapet skjedde i en bolig ved Holt Camping ved 19.30-tiden søndag kveld 17. juli. Politiet fikk først melding om et branntilløp.

Brannmannskapene fant en død person i boligen, og reagerte på omstendighetene.

Raskt ble det klart at det dreide seg om en drapssak. Den drepte var den 57 år gamle Bjørg Kjær.

Massivt
Ifølge tiltalen ble Kjær slått gjentatte ganger i hodet med en øks og en jernstang. Hun døde av omfattende brudd og knusningsskader. «Hun ble deretter dynket med brennbar væske og påtent», står det i tiltalen, som er signert av statsadvokat Dennis Danielsen.

Kjærs 35 år gamle fostersønn og hans nå 19 år gamle kamerat er begge tiltalt for overlagt drap, og risikerer lovens strengeste straff.

Inntil 21 års fengsel
Overlagt drap er straffelovens strengeste lovhjemmel. De to tiltalte kan bli dømt til inntil 21 års fengsel dersom de blir funnet skyldige.

Det er tingrettsdommer Odd Douzette som skal lede den krevende hovedforhandlingen.

Fakta om drapssaken i Holt

*17. juli 2011 ble den 57 år gamle Bjørg Kjær funnet drept i et hus ved Holt camping. Hun ble drept med to forskjellige gjenstander; en øks og et brekkjern. Kjær døde etter gjentatte slag mot kroppen. Liket var forsøkt påtent.

* Kjærs 35 år gamle fostersønn ble siktet for overlagt drap. Fostersønnens den gang 18 år gamle kamerat ble først siktet for medvirkning til forsettlig drap. I november 2011 utvidet politiet siktelsen mot 18-åringen til å gjelde overlagt drap.

* Kjærs fosterdatter Anette Jørgensen har i media fortalt om brorens vanskelig liv med rus og psykisk sykdom, og et hjelpeapparat som hun mener sviktet.

* Rettssaken er berammet til 23. april 2012 i Aust-Agder tingrett. Seks dager er satt av til saken.

Les flere saker fra Tvedestrandsposten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere