RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsøkte å partere kona - fikk elleve års fengsel

Skien (NTB): 42-åringen som var tiltalt for å ha forsøkt å partere sin kone i Skien natt til 25. oktober i fjor, er i Nedre Telemark tingrett dømt til elleve års fengsel.

Mannen var tiltalt for å ha påført kona så grov vold at hun ville dødd uten akutt legebehandling. 42-åringen er i tillegg til fengselsstraffen dømt til å betale den ti år yngre kona 350.000 kroner i oppreisning. Tre barn var hjemme i leiligheten og så den grove volden. Barna er tilkjent 100.000 kroner hver i erstatning, skriver Varden. Kvinnen var gravid under mishandlingen, men mistet barnet.

Retten mener det ikke foreligger noen formildende omstendigheter i saken bortsett fra at 42-åringen har erkjent straffskyld, skriver Telemarksavisa.

I dommen heter det at den tiltalte har begått en «gruoppvekkende legemsbeskadigelse». Retten mener 42-åringens mishandling av kona bærer preg av tortur. For barna som var til stede under mishandlingen må det ha vært «en ubeskrivelig påkjenning å se at moren ble slått og skåret opp og høre henne skrike høyt og vedvarende som følge av dette,» heter det i dommen.

Fengselsstraffen var i samsvar med med aktors påstand. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere