RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forslag om å droppe foreldelse nedstemt

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Stortinget stemte torsdag kveld ned forslaget fra Fremskrittspartiet om å oppheve foreldelsesfristen for drapssaker og de alvorligste seksuelle overgrep mot barn, melder Aftenposten.

Forslaget, som ble levert inn av justiskomiteens leder Per Sandberg (Frp), fikk støtte av opposisjonen, men ble nedstemt av regjeringspartiene.

Både justis- og beredskapsminister Grete Faremo (Ap) og Høyres justispolitiske talsmann Anders Werp har tidligere sagt at de ønsker å fjerne fristen, men justisministeren har ifølge Aftenposten presisert at hun ennå ikke er klar for å fremme saken for Stortinget.

I dag er foreldelsesfristen for drapssaker 25 år etter at handlingen skjedde.

En rekke alvorlige saker nærmer seg nå fristen, den mest kjente er Therese-saken fra Drammen, der fristen utløper 3. juli. Det var bakgrunnen for at Frp ønsket å få til en endring raskt. Fra flere representanter ble det stilt spørsmål om hvorvidt regjeringen i sommer kunne få til en lovendring med opphevelse av foreldelsesfristen som en provisorisk anordning.

- I forbindelse med opptøyer og konkrete arbeidskonflikter har det kommet slike nødlover, men det vi her behandler, kan neppe kalles et nødtilfelle, sa Faremo, som mente alle høringsinstanser må få komme til orde før saken avgjøres. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere