RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) skriver i en epost at byrådsavdelingen fortsatt behandler det seks uker gamle forslaget om å si opp søppelavtalen med Veireno.
Miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) skriver i en epost at byrådsavdelingen fortsatt behandler det seks uker gamle forslaget om å si opp søppelavtalen med Veireno. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Forslag om å si opp søppelavtalen med Veireno utsatt

Sist oppdatert:
Bjørnar Moxnes’ forslag om at Oslo bør si opp avtalen med Veireno og tømme søppelet selv er utsatt. Rødt-lederen er skuffet over treg behandling i byrådet.

Moxnes fremmet et privat forslag for halvannen måned siden. Etter planen skulle det vært behandlet på bystyremøtet 1. mars. I stedet blir saken utsatt i minst en måned, skriver Klassekampen. Grunnen er at byrådet ikke har klart å levere et notat til den rette komiteen i tide.

Les: Dagbladet: Oslo kommune visste at loven ville bli brutt før Veireno tok over søppelhentingen

- Når det kommer private forslag, er det vanlig at byrådet kommer med notat. Jeg vil si at jeg hadde forventet at det hadde kommet noe fra byrådet, sier komitéleder Eirik Lae Solberg (H).

Les: Byrådspartiene la søppelsaken på is

- Jeg tror innbyggerne i Oslo har mistet tålmodigheten med et selskap som verken gjør jobben eller følger loven, sier Moxnes, som er skuffet over tregheten. Han mer enn antyder at dersom saken ikke blir behandlet på møtet i slutten av mars, vil det være et tegn på at byråden trenerer saken.

Miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) skriver i en epost at byrådsavdelingen fortsatt behandler forslaget, og at hun vil sende sitt svar til komiteen så snart forslaget er ferdigbehandlet.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere