RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forslag om felles kollektivregler i hele landet

Oslo (NTB): Transportøkonomisk institutt anbefaler i en rapport at alle fylker innfører samme regler for å forenkle bruken av kollektivtransport.

Rapporten fra TØI er gjennomført i samarbeid med Handelshøyskolen i Bodø på oppdrag fra Samferdselsdepartementet. Statens vegvesen har også bidratt til rapporten.

Konklusjonen er at fylker og operatører i større grad bør samordne kundekategorier enn i dag. Det bør videre tilrettelegges for felles forretningsavtaler for overgang og billettering mellom de ulike aktørene, ifølge rapportens anbefalinger.

- Vi er opptatt av å gjøre reisehverdagen så grei som mulig for dem som reiser kollektivt. Målet med prosjektet har vært å kartlegge takstsystemene ulike fylkeskommuner benytter seg av i dag, og å undersøke hvilke endringer det er mulig å gjøre innenfor dagens myndighets- og takstansvar for å forenkle reiser på tvers av fylkesgrenser for kundene, sier Statens vegvesens rådgiver Mette Hendukt til Nationen.

Det er spesielt behovet for felles regler for ulike kundegrupper som trekkes fram i rapporten.

- Hovedfunnene er at de fleste fylkeskommunene er positive til billetter med reisepenger som kan brukes overalt, og til å samordne noen produktkategorier sånn at for eksempel honnør, barn, student og hund blir standardisert overalt, sier forsker Jule Runde Krogstad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere